Кому молитися за дітей-студентів?

12 Вересня 2023 17:55
537
Студент. Фото: kyiv.comments.ua Студент. Фото: kyiv.comments.ua

Діти цього року закінчили школу та вступили до ВНЗ. Якому святому краще молитися за дітей-студентів?

Світлана Добрич

Відповідає протоієрей Володимир Пучков:

Молитва про дітей, у якому б віці вони не перебували – справа богоугодна. Зрозуміло, що коли діти вже студенти, то просити у Бога допомоги у вихованні вже пізно. А ось молитися про збереження від будь-якої спокуси, про сприяння у навчанні, про твердість у вірі та загалом про спасіння – більш ніж доречно і необхідно.

Однак «розділення обов'язків» між святими, яке стало останнім часом звичним, коли один відповідає за щось одне, а інший – за інше, не має жодного відношення до православної традиції. Це радше традиція церкви католицької, а для нас – не більше, ніж західне запозичення. Часто зайве, треба сказати, оскільки зациклення на цьому відволікає від самої суті молитви.

Наш підхід – у будь-якій нужді проси молитов будь-якого святого, до кого серце більше лежить. Ні більше, ні менше. Відкрийте Писання, там немає нічого про «профорієнтацію» святих. Навпаки, Господь прямо говорить звертатися до Нього, до Отця Його Небесного і до Його Пречистої Матері в будь-якій нужді, не класифікуючи ці потреби ніяк. Це правило слід застосовувати і звертаючись з молитвою до угодників Божих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також