Ігуменя Серафима: УПЦ разом зі своїм народом здобуває перемогу

15 Квiтня 2022 14:54
158
Ігуменя Серафима: УПЦ разом зі своїм народом здобуває перемогу

Настоятелька Михайло-Архангельського монастиря міста Одеси ігуменя Серафима (Шевчик) зазначила, що через скорботу відбувається очищення душі.

Ігуменя Серафима (Шевчик), настоятелька Одеського Михайло-Архангельського монастиря, у своєму зверненні до віруючих УПЦ заявила, що головна перемога, яка існує сьогодні в Україні, – це єдність.

«Слава Богу, що за ці найтяжчі дні ми навчилися перемагати. Чому ми перемагаємо? Бо ми об'єдналися. Бо весь наш народ, усі верстви, люди, які сповідують різні політичні, релігійні та інші погляди, зараз живуть однією думкою, віддають усе серце для того, щоб пройти цей етап і принести свободу, волю та честь своєму народові та своїй Батьківщині», – сказала матушка.

«Можливо, це і є наша головна перемога? За всі 30 років наша армія зробила багато помилок, і зараз триває очищення нашої душі. Апостол Павло пише, що є сум мирський, який призводить до смерті, а є сум заради Бога, який призводить до очищення і покаяння для життя. Без такого духовного очищення ми не будемо гідні Божої милості, тому що Божа правда дає нам перемогти гріх, перемогти злобу і досягти того, чого ми так бажаємо. Правда за Христом», – наголосила вона.

Ігуменя нагадала, що ці 50 днів війни показали дуже багато прикладів відваги, геройства та високості душі.

«Наш Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій став для нас справжнім духовним батьком. З перших днів він благословив всю повноту нашої Церкви допомагати нужденним, молитися за воїнів, жертвувати собою заради Батьківщини, і ми почули голос нашого Предстоятеля, нашого духовного батька. І цей святий заклик увійшов у наші серця», – заявила вона.

«Можливо, комусь хотілося б, щоб Українська Православна Церква відчула себе маргінальною структурою в нашій державі, однак люди, мільйони людей, увесь наш народ побачив, що це стовп Божої істини, бо вона нас надихає ім'ям Господа і за її молитвами творяться чудеса», – сказала матушка Серафима.

«Свята Українська Православна Церква разом зі своїм народом здобуває перемогу. Наближається свято Великодня. Він символізує перемогу Господа над дияволом. Так і наша країна зараз бореться з людським гріхом, з людською неправдою, з людською ненавистю. Україна – це велика держава, яку знають та шанують у всьому світі. Її неможливо знищити, її неможливо принизити, її неможливо завоювати. Це вільні люди з широкою та прекрасною душею. І зараз, коли така спроба є, ми і нашим ворогам, і всьому світу показали, що за Україною перемога, майбутнє, за Україною розквіт, за Україною свобода, свобода у Христі, свобода в правді І ми знаємо, що Господь принесе нам нашу мрію на крилах Свого Святого Духа. <…> Ми знаємо, що наша скорбота перетвориться на велику і благодатну радість», – такими словами завершила настоятелька Михайло-Архангельського монастиря своє звернення до віруючих.

Раніше СПЖ повідомляла, що ігуменя Серафима виступила із закликом припинити ганебну бійню із братами у Христі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також