Рани від гріха зцілюються покаянням, – Блаженніший Онуфрій

29 Вересня 19:56
22
Рани від гріха зцілюються покаянням, – Блаженніший Онуфрій

Предстоятель закликав не соромитися каятися, а соромитись грішити.

У своїй проповіді в Одесі Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав християн каятися у своїх гріхах, оскільки вони ранять душу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Цього дня Свята Православна Церква молитовно прославляє одного зі своїх угодників – преподобного Кукшу Одеського, який є молитовником перед Богом за всіх, хто живе в цьому святому граді, і за тих, хто шанує його», – сказав Предстоятель.

Блаженніший розповів про притчу про званих на весілля, зазначивши, що йдеться в ній про Царство Небесне, в яке закликає все людство Господь.

За його словами, Господь закликає до Царства всіх, але «нічого нечистого не може увійти» до нього. Нечистою ж людину роблять її гріхи.

«Людина може сказати Господу "Прости мене, Господи, я згрішив, не маю достойного одягу, щоб увійти в Царство Твоє". Тоді Господь дасть людині чистий одяг чи очистить її одежі і зробить достойною», – пояснив Блаженніший владика.

Як підкреслив він, прикладом такої душевної чистоти є преподобний Кукша, який, незважаючи на богоборчі часи та переслідування, жив благочестиво сам і навчав людей благочестивого життя та покаяння.

«Молитвами преподобного Кукші, нехай Бог нам допомагає, дорогі брати і сестри, проводити чисто, непорочно, свято своє земне життя. Коли ми згрішимо, не треба соромитися каятися, треба соромитися грішити… Людина така немічна, що дуже часто вільно чи невільно грішить. А гріхи – це рани. Можна себе поранити добровільно, а можна невільно – біль від цього однакова. Гріхи – це хвороба, це бруд, який оскверняє і гнітить людську душу. Тому ми маємо прагнути в покаянних молитвах просити в Бога прощення», – підсумував Митрополит Онуфрій.


Як писала СПЖ, Предстоятель очолив святкування 200-річчя Успенського монастиря в Одесі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також