Предстоятель УПЦ: Бог поряд з нами щомиті

24 Червня 2019 19:27
91
Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Фото: Інформаційно-просвітницький центр Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Фото: Інформаційно-просвітницький центр

І монаху, і мирянину важливо пам'ятати, що Господь поруч щомиті, підкреслив Блаженніший Владика Онуфрій.

Бог поруч з нами щомиті, Він допомагає нам подолати всі життєві труднощі і спокуси, передали слова Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на сайті Інформаційно-просвітницького відділу.

Блаженніший Онуфрій розповів про подвиг свого Небесного покровителя преподобного Онуфрія Великого, який з 10 років обрав шлях відлюдництва та намагався брати приклад зі святих пророків Ілії та Іоанна Предтечі. Святий Онуфрій пробув на самоті 60 років, але милість Господня не покидала його.

«Тому його настанови, його суворе пустельне житіє таке дороге для нас усіх сьогодні, коли знову суспільство вирує пристрастями і непорозумінням, коли знову на Святу Церкву падають звинувачення та наклепи, – зазначив Предстоятель канонічної Церкви. – Господь завжди допомагає нам подолати всі житейські спокуси і негаразди, лише б ми не забували про Нього і не надіялись марно на свої мізерні сили»

За словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Небесний Отець бачить можливості кожного християнина і не дає більшого, ніж людина здатна понести. І пояснив, як саме віруючий християнин може брати приклад з того чи іншого святого.

«Хоча ми не можемо в усьому буквально наслідувати приклад святих – вони жили в одних історичних і соціальних умовах, ми живемо в інших; вони мали свій ступінь віри – ми маємо свій, проте житіє кожного святого надихає нас до посильних трудів задля спасіння своєї душі, насамперед до глибшої молитви, до того, щоб звільнити у своєму серці якнайбільше місця для Бога», – розповів своїй пастві Предстоятель УПЦ.

Він наголосив, що молитва – це дихання душі, і якщо людина не молиться, то її душа в'яне та сохне. А от якщо людина перебуває в молитві і живе за Заповідями Божими, вона знаходиться в тісному спілкуванні з Господом, Який є Життям.

«Тоді Його присутність освятить нас, відновить у кожному втрачений образ Божий і зробить нас спадкоємцями Небесного Царства, де перебувають усі святі, серед яких і преподобний Онуфрій Великий», – уклав Блаженніший Владика Онуфрій.

Також Предстоятель підкреслив, що необхідно жити не так, як диктує світ, а як вчить Господь. Блаженніший Митрополит Онуфрій також розповів, що святі будуть своїм життям, своєю присутністю судити світ і нас грішних. «Заради праведного Господь посилає дощі, і сонце нам світить, і вітри дмуть сприятливі, і земля вирощує потрібні плоди і злаки… Тому ми всі повинні намагатися уподібнюватися святим угодникам, дивитися не на те, що говорить світ, а на те, що говорить Господь. Навіть якщо те, що сказав Господь, сьогодні є немодним, безперспективним, ми все одно це повинні робити. Тому що те, що сьогодні неперспективно, завтра нам принесе щастя і благословення Боже, а те, що сьогодні красиве і багатообіцяюче, завтра принесе гіркоту і погибель», – закликав він свою паству.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку, щоб повідомити про це редакцію.
Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter або цю кнопку Якщо Ви виявили помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть цю кнопку Виділений текст занадто довгий!
Читайте також